Andesspirulina – informace logo

Recepty se spurilinou

Spirulina z And je ideální pro přípravu plnohodnotných a zdravých pokrmů. Většinou se spirulina smíchá s trochou vody nebo olejem a používá se v kombinaci s různými druhy ovocných nebo zeleninových šťáv, přidává se do jogurtů, omáček, polévek, hlavních chodů a dezertů. Záleží jen na naši fantazii.

 

 

Ovocné džusy se spirlinou z And

Džusy z jablek, hrušek, jahod,z tropického ovoce jako je ananas, papaya, moruše (ostružiny) se velmi dobře hodí ke kombinování se spirulinou. Jedna lžička spiruliny se smíchá se sklenicí ovocného džusu, doporučuje se našlehat v mixéru nebo nádobě na shaky.

V následujících receptech se mixují všechny ingredience dohromady

 

 

Koktejl mládí

1 sklenice jahod nebo malin
1/2 banánu
Kousek papáji
Pár kapek citrónu
Pár kostek ledu
1 lžička Andesspiruliny

 

 

Koktejl pro mlsné jazýčky

1 banán
1 až 2 kopečky zmrzliny ( vanilková nebo čokoládová)
1 sklenice mléka ( může být i sójové)
1 lžička Andesspiruliny

 

 

Rychlý koktejl

1/2 štávy z citronu
1 sklenice vody
1 lžička Andesspiruliny

 

 

Kiwi koktejl

3 oloupané zralé kiwi
2 sklenice jablečného džusu
1 sklenice bílého jogurtu
2 lžičky Andesspiruliny
několik malin
1/2 sklenice ledu

 

 

Sousedský koktejl

Plátek ananasu
Džus z jednoho pomeranče
Několik třešní bez pecek
1 lžička Andesspiruliny
Je možné přidat trochu ledu

 

 

Zeleninové šťávy

Tyto šťávy jsou vhodné jako svačinky mezi hlavními jídly, jsou výborné na podporu detoxikace organismu při očistných programech. Pro přípravu je vhodné nejdříve rozmichovat zeleninu, po té přidat spireinu z And.

 

 

Zeleninový mix

Kousek celeru
1/2 okurky
1/2 červené papriky
1-2 sklenice vody
1-2 lžičky Andesspiruliny
1/2 avokáda
Trošku soli nebo sójové omáčky
Česnek a zázvor dle chuti
Vše rozmixovat a zcedit. Ihned spotřebovat.

 

 

Mrkvová šťáva

5 mrkví
1 jablko
kousek petrželky
kousek zázvoru
1 lžička Andesspiruliny

 

 

Sladká mrkvová šťáva

5 mrkví
3 jablka
1 červená řepa
1 lžička Andespiruliny

 

 

Salsy s Andesspirulinou

Základní salsa

2 lžičky olivového oleje extra virgen ( může být i jiný druh kvalitního oleje)
1 lžíce balzamikového nebo jablečného octa
1 lžička hořčice
Nakrájený Česnek, petrželka, bazalka a cibule
Pepř a sůl dle chuti
1/2 lžičky Andesspiruliny
Nejdříve se smíchají ingredience bez bylin, po se přidá Andesspirulina a nakonec se přidají nasekané bylinky.

 

 

Orientální salsa vhodná ke kuřeti nebo k tofu

4 lžíce bílého jogurtu
1/2 lžičky garam masaly (indické koření)
1/4 lžičky kari
1 stroužek česneku
3 lžičky sójové omáčky (může být a nemusí)
1 lžička Andesspiruliny

 

 

Guacamole

2 avodkáda
1 nakrájené rajče
1/2 nakrájené cibule
Šťáva z 1/2 citronu
1 lžička Andesspiruliny
Česnek, pepř a sůl dle chuti
Avokádo pomačkáme a přidáme ostatní suroviny. Guacamole je výborné v kombinaci s hovězím masem.

 

 

Zeleninová polévka

2 nakrájené cibule
1 lžíce oleje
5 mrkví
2 stroužky česneku
1 červená nebo zelená paprika
10 hráškových lusků
4 oloupané a nakrájené brambory
1 litr vody
1 lžička Spiruliny
Bylinná sůl, sójová omáčka nebo miso
Paprika, petrželka, bazalka a koriandr (čerstvý) podle chuti.
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, osmahneme po dobu cca 3 minut. Pak přidáme brambory, vodu a ostatní suroviny kromě Andesspiruliny a bylin, vaříme 15 minut. Nakonec přidáme nasekané bylinky a Andesspirulinu rozmíchanou předem v trošce vody.

 

 

Hlavní chody

Vege-hamburger

1 sklenice dobře umyté quinoi
1 jemně nakrájená cibule
Nakrájená petrželka
1 vejce
Sůl
1/2 sklenice ovesných vloček
1 rozmačkaný stroužek česneku
Oregano (suché)
1 lžička Andesspiruliny
Pepř černý, kari dle chuti
Quinou vaříme v dostatku vody, až změkne, pak ji necháme okapat a počkáme, až vychladne.
Do nádoby smícháme všechny ingredience. Začneme tvarovat hamburgery a po té je smažíme na trošce oleje.

 

 

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

250 gr těstovin
250 gr omytého špenátu
1 nakrájená cibule
2 lžičky másla
2 sklenice nakrájeného kuřecího masa
2 lžíce rajčatového protlaku
1/4 sklenice kečupu
1/2 sklenice smetany
2 lžíce parmazánu
1 lžička Andesspiruliny
Povaříme špenát ve trošce vody, scedíme nakrájíme. Osmahneme cibulku na másle, přidáme špenát, kuřecí maso, rajský protlak a kečup a vaříme, dokud není maso hotové.Po té přidáme smetanu, necháme přijít k varu. Na závěr přidáme Andesspirulinu a přivedeme k varu, okamžitě odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými těstovinami a posypeme parmazánem

 

 

Sladkosti

Ovesné sušenky

1 sklenice vloček
1 sklenice celozrnné pšeničné mouky
1/2 sklenice cukru (nejlépe hnědého)
1/2 sklenice oleje
2 lžíce nakrájených rozinek
1 vejce
Špetka soli
1 lžička skořice
1 lžička vanilky (vanilkový cukr)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička Andesspiruliny
Smícháme suché ingredience a přidáváme vše ostatní, pečlivě rozmícháme. Z těsta tvarujeme sušenky a pokládáme na vymazaný plech. Pečeme na 190 cca 30 minut.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!