Andesspirulina – informace logo

Certifikáty

Výrobce námi dodáváné spiruliny z And vlastní tyto mezinárodně uznávané certifikáty.

 

 

ISO 22000-2005

ISO 22000-2005

ISO 22000: 2005 je mezinárodní norma vydaná Mezinárodní organizací pro normalizaci (ISO), která specifikuje požadavky na systémů řízení bezpečnosti potravin, což umožňuje organizacím prokázat svou schopnost kontrolovat rizika spojená s výrobou potravin, s cílem zajistit, aby potravinářský výrobek byl bezpečný pro lidskou spotřebu. Bezpečnost potravin je pojem, který znamená, že potraviny nemohou poškodit spotřebitele při používání správným způsobem.ISO 22000 systém řízení bezpečnosti potravin je založen na: normách ISO 9001 pro systémy jakosti řízení managementu, principech nejlepší výrobní praxe (BMP) a analýzách rizik a kritických kontrolních bodů (HACCP). Tyto ovládací prvky znamenají, že společnost může použít systém, který poskytuje a zajišťuje bezpečnost potravin produktu.ISO 22000 systém zjistí, jak se v organizaci spravuje kontrola dokladů, odpovědnost vedení a odhodlání, právní a regulační požadavky, interní a externí komunikace, havarijní přípravě a reakci na způsobilost a školení personálu, infrastruktura, pracovní prostředí, správná výrobní praxe, identifikace a řízení rizik spojených s bezpečností potravin, systém sledování, řízení neshod, a validace, ověřování a průběžné zlepšování systému.

 

 

BMP (Nejlepší výrobní praxe)

BMP (Nejlepší výrobní praxe)

Pro tuto certifikaci platí základní principy a obecné postupy pro manipulaci, přípravu, zpracování, balení a skladování produktů určených k lidské spotřebě nebo k použití, aby bylo zaručeno, že výrobky jsou vyráběny v odpovídajících hygienických podmínkách. K obecným aspektům, které jsou upraveny dle BMP patří: umístění, konstrukce, výroba, služby, zařízení a obecné podmínky majetku, specifikace zařízení a nástrojů, školení zaměstnanců v oblasti zdraví a hygieny, kontrola surovin a vstupů, dohled nad výrobními operacemi, označování a balení, skladování, distribuce, doprava a prodej výrobků.

 

 

HACCP

HACCP

Analýzy rizik a kritických kontrolních bodů (HACCP jsou jeho iniciály v anglickém jazyce) je preventivní systém, který identifikuje, vyhodnocuje a kontroluje rizika, které jsou významné pro bezpečnost potravin. V předběžném opatření o zřízení počítačového systému odpovědného za bezpečnost, funkce výrobku, procesní kroky a kontrolní opatření. Analýza identifikuje rizika a určuje přijatelnou úroveň. Při posuzování nebezpečí vybírá a posuzuje kontrolní opatření, identifikuje kritické kontrolní body a stanovuje limity pro tyto kritické body.

 

Our website is protected by DMC Firewall!